Ontdek het verhaal van de apostel Paulus op Malta

De apostel Paulus heeft een belangrijke taak gehad in het verspreiden van Gods Woord. Paulus maakte verschillende zendingsreizen. Op een van zijn reizen naar Rome leed hij schipbreuk en belandde op Malta (Hand. 27). Hij verbleef er enige tijd en er zijn verschillende sporen van zijn verblijf te vinden op Malta zoals de St. Pauls grot en de St. Pauls kerk.

In Medina staat de kathedraal op de plek waar ooit het huis van Publius stond. Publius was een van de belangrijkste Romeinen op het eiland. Paulus genas de vader van Publius hier van een zware koorts.

Hoogtepunten van deze reis

  • Upper Baracca Gardens
  • St. Johns Co-Cathedral
  • Vittoriosa, Cospicua en Senglea
  • Blauwe Grot en de kliffen van Wied iz-Zurrieq
  • Zustereiland Gozo
  • St. Paul’s eiland

De onderstaande reis is slechts een voorbeeldreis en is bedoeld ter inspiratie. Wilt u iets anders? Een andere route? Een afwijkende reisduur? Geen enkel probleem. Wij stellen graag uw groepsreis helemaal op maat voor u samen.

Vraag gratis informatie aan

Het programma

Dag 1

Met de lijndienst van Air Malta vliegt u vanuit Amsterdam naar Malta. Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door een Nederlandssprekende vertegenwoordiger van onze agent, die u assisteert.

Dag 2

U begint de dag met een bezoek aan de hoofdstad van Malta, Valletta. De Upper Baracca Gardens liggen op 60 meter hoogte en hiervandaan heeft u dan ook een geweldig uitzicht over de Grand Harbour. Aansluitend brengt u een bezoek aan de St. Johns Co-Cathedral. Deze kerk is van binnen zeer indrukwekkend. In deze kathedraal vindt u schilderingen, gewijd aan Johannes de Doper. Architect Girolamo Casasar, de architect van de St. Johns Co-Cathedral, heeft tevens het Grand Master’s Palace gebouwd. Een bezoek aan de wandtapijtkamer in dit paleis is zeer de moeite waard. De historische plaatsen Vittoriosa, Cospicua en Senglea vormen samen de Three Cities. U maakt een wandeling door nauwe straatjes, smalle trappen en prachtige historische gebouwen. Eén van de indrukwekkendste gebouwen aan de oever van Vittoriosa is het gebouw waar de bakkerij van de Britse marine was gehuisvest. Tegenwoordig bevindt zich hier het Maritime Museum.

De havens van Marsamxett en de Grand Harbour behoren met hun natuurlijke inhammen tot één van de mooiste havens van Europa. Tijdens een rondvaart die vanmiddag op het programma staat, ervaart u hoe groot en indrukwekkend ze zijn en kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de imposante verdedigingswerken.

Dag 3

Vandaag staat een bezoek aan het zuidelijk deel van het eiland op het programma.
U begint de dag met een bezoek aan de Blauwe Grot, gelegen achter de kliffen van Wied iz-Zurrieq, en alleen te bereiken per boot. In kleine vissersbootjes wordt u naar deze prachtige grotten gebracht. Rondom de tempels van Hagar Qim vindt u een oase van rust. Deze tempels zijn hooggelegen en vanaf dit tempelcomplex heeft u een prachtig uitzicht.

Marsaxlokk is een vissersdorp. De inwoners van dit dorpje leven van de visvangst. Opvallend zijn de gekleurde huisjes, gelegen in de baai. U heeft in Marsaxlokk wat vrije tijd om te wandelen.
Na de lunch bezoekt u de indrukwekkende, 144 meter lange grot van Ghar Dalam.

Dag 4

Via Attard, waar u de botanische tuinen van San Anton bezoekt, rijdt u naar Mosta, alwaar u de kerk met de op drie na grootste dom van Europa bezoekt.
U rijdt naar de haven van St. Paul’s Bay, waar u inscheept voor een tocht naar de St. Paul’s eiland. Dit is de plek, waar de apostel schipbreuk leed, St. Paul wordt gedomineerd door een enorm beeld van Paulus.

Terug aan vaste wal brengt de bus u naar Rabat, waar u de St. Paul’s grot bezoekt. Hier verbleef Paulus een tijd na zijn schipbreuk. Vlak bij de grotten ligt de St. Paul’s kerk als herinnering aan Paulus.

De rest van de middag brengt u door in de Middeleeuwse stad Mdina. Mdina was tot het jaar 1530 de hoofdstad van Malta. Het dorp is gelegen op een rotsplateau op 225 meter hoogte.
De stad telt slechts 400 inwoners en ligt op ongeveer 10 kilometer ten westen van Valletta. Mdina betekent ‘stad’. De Arabieren gaven de plaats die naam. Voor die tijd was de stad bekend onder de namen Melita, Cittá Vecchia en Notabile. U brengt hier onder andere een bezoek aan de kathedraal en de bastions van waar er een prachtig uitzicht is over de oude stad. U sluit de dag af met een bezoek aan de Dingli Cliffs, het hoogste punt van het eiland.

Dag 5

Slechts 25 minuten met de veerboot vanaf Malta bereikt u haar zustereiland Gozo. Ver weg van de drukte van het dagelijks leven vindt u hier een compleet ander karakter en een oase van rust. Een prachtig groen golvend landschap omgeven door kilometers lange kust met indrukwekkende kliffen. Oude stenen boerderijen, barokke kerken en kleine dorpjes doorbreken de groene natuur. De indrukwekkende Ggantija tempels zijn zeker een bezoek waard, evenals de baai van Dwerja. Hier lag ooit de Azure window welke in 2017 is ingestort. Nabij gelegen ‘inland sea’ met haar kleurrijke vissersbootjes en de immense Fungus Rock is zeer fotogeniek.
De hoofdstad Victoria met de imposante citadel ligt centraal op het eiland. Vanaf hier kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over de rest van het eiland. De middag staat gepland voor een bezoek aan het vissersplaatsje Xlendi, prachtig gelegen aan een smalle, door steile rotswanden omgeven baai. Aan het einde van de dag keert u terug naar het hoofdeiland Malta.

Dag 6

Vanuit uw hotel is er een transfer geregeld naar de luchthaven. Vertrek met Air Malta naar Amsterdam.