De Joodse wortels van het Christendom

Academische samenwerking met de Vrije Universiteit en onder leiding van prof. dr. Bert Jan Lietaert Peerbolte

Bij deze reis wordt achtergrondinformatie gedeeld met de deelnemers door prof. dr. Bert Jan Lietaert Peerbolte van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is daar werkzaam als hoogleraar Nieuwe Testament, bij de faculteit Religie en Theologie. Zijn specialisme is het ontstaan van het christendom vanuit het jodendom van het begin van onze jaartelling. Hij deelt zijn kennis met de reisgenoten en doet dit op verschillende manieren. Zo beschrijft hij diverse wetenswaardigheden van de doelen van deze reis in een mini-publicatie die de deelnemers tevoren ontvangen. Enkele weken voor aanvang van de reis verzorgt hij een avondcollege over het ontstaan van het christendom en de rol die de te bezoeken plaatsen daarbij gespeeld hebben. En tijdens de reis geeft hij telkens in de ochtend een heel kort college over de bezienswaardigheden van die dag. Bovendien is hij steeds aanwezig om waar mogelijk (en toegestaan) de informatie van de gids aan te vullen.

Israël is een uniek en veelzijdig vakantieland aan de rand van het Midden-Oosten. Het is het land van woestijnen en besneeuwde bergtoppen, van de Dode Zee, het laagste punt op aarde, en van de groene hoogvlakte van de Golan. Israël is een land met een indrukwekkende geschiedenis. Bijbelse plaatsen, straatjes met oude ambachten en moderne badplaatsen, Israël heeft het allemaal.

De hoofdstad van Israël is Jeruzalem die met ruim 800.000 inwoners de grootste stad van het land is. Na Jeruzalem volgt Tel Aviv, de modernste stad van het land. Waar in Jeruzalem veel religie en geschiedenis te vinden is, is Tel Aviv een bruisende stad met veel uitgaansgelegenheden aan de Middellandse Zee.

Hoogtepunten van deze reis

  • Bezoek aan belangrijke religieuze plaatsen
  • Colleges van prof. dr. Bert Jan Lietaert Peerbolte
  • Bezichtigen van interessante bezienswaardigheden

De reissom voor deze reis is €1.599,- per persoon. Deze reissom is op basis van een tweepersoonskamer. Aanmelden voor deze inspirerende reis kan via het aanmeldformulier op deze pagina.

Aanmelden voor deze reis