In de voetsporen van Paulus op Malta

Als de apostel Paulus na terugkomst van zijn tweede zendingsreis Jeruzalem bezoekt, wordt hij daar gevangen genomen. Omdat hij Romeinse staatsburger is, beroept hij zich op een oordeel door de keizer. Daarvoor moet hij naar Rome. Het schip, waarmee hij en zijn medegevangenen die reis ondernemen, komt in een zware storm terecht. Ter hoogte van het eiland Malta vergaat het schip, maar alle opvarenden komen ongedeerd aan land (Hand. 27). Paulus verblijft zo’n drie maanden op Malta.

Eind november 2019 organiseert Credo Travel een groepsreis naar Malta. Tijdens deze 5-daagse reis treden we in de voetsporen van Paulus.

Hoogtepunten van deze reis

  • Boottocht naar St. Pauls Island
  • Stadstour door Valletta
  • Een bezoek aan St. Pauls Kerk
  • Rabat, Mdina, Marsaxlokk en de ‘Three Cities’

Deze reis vindt plaats van DV maandag 25 november 2019 tot en met vrijdag 29 november 2019. De totaalprijs per persoon is €699,-*. Deze prijs is inclusief vlucht, 4 overnachtingen in een 4-sterren hotel op basis van halfpension in een tweepersoonskamer, alle genoemde excursies en transfers, onder leiding van een Nederlandssprekende gids.

Meer informatie over deze reis? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 1900 330 of per e-mail: info@credotravel.nl.

Vraag gratis informatie aan

Het programma

Dag 1: maandag 25 november 2019

Vlucht met Air Malta vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Malta. Op het vliegveld wordt u welkom geheten door een Engelssprekende medewerker van ons agentschap en volgt de transfer. Indien de weersomstandigheden het toelaten, maken we eerst een boottocht naar St. Paul’s Island, waar we het standbeeld van Paulus aantreffen. Aansluitend naar het hotel, voor diner en overnachting.

Dag 2: dinsdag 26 november 2019

Een bezoek aan de hoofdstad Valletta. ´s Morgens maakt u een havencruise voor een eerste blik op deze bijzondere stad. Zo krijgt u een indruk van de natuurlijke schoonheid van de baaien en kolossale verdedigingswerken, die vijanden moesten weren. U vervolgt uw dag al wandelend door Valletta. Zo bezoekt u de Upper Barrakka Gardens met een prachtig zicht op de Grand Harbour en bezichtigt u de rijk gedecoreerde St. Johns Co. Kathedraal. Ook brengen we een bezoek aan de St. Paul shipwreck church.

Na de lunch bekijkt u het audiovisuele spektakel ‘Malta Experience’, een boeiende kennismaking met de bewogen en rijke geschiedenis van het eiland.

Dag 3: woensdag 27 november 2019

Een verkenning van het zuiden, die begint met een bezoek aan het 3600 jaar oude tempelcomplex Hagar Qim. Een indrukwekkend bouwwerk, dat vrij in het landschap ligt en op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Vervolgens vaart u, als het weer het toelaat, naar de bekende ‘Blauwe Grotten’ over een heldere zee met b(l)oeiende onderwater flora. We vervolgen het programma en gaan naar Rabat. Hier treft u de Paulus grot aan, de plek waarvan wordt gezegd dat hij hier de eerste christelijke gemeente heeft gesticht op Malta. Het wordt gezien als de bakermat van het christendom. Tevens bezoekt u de St. Pauls Kerk. Aansluitend bezoeken wij  Mdina, de voormalige hoofdstad van het eiland en maken wij een wandeling over de stadsmuren.

Dag 4: donderdag 28 november 2019

Deze ochtend rijdt u eerst naar Tarxien, hier vindt u de megalithische tempels van Malta. Deze tempels zijn tot stand gekomen tussen 3600 en 2500 voor Christus. Uw gids zal alles hierover uitleggen. Daarna bezoekt u de ‘3 cities’: Cospicua, Senglea en Vittoriosa. U dompelt zich onder in de rijke historie van deze steden. In de middag brengen wij een bezoek aan het pittoreske plaatsje Marsaxlokk, het vissershaventje ligt vol gekleurde bootjes en is beslist de moeite waard voor een bezoek!

Dag 5: vrijdag 29 november 2019

In de ochtend transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Amsterdam.