In de voetsporen van Jezus in Israël

Tijdens deze 9-daagse rondreis door Israël volgt u een route door dit bijzondere land en bent u in de mogelijkheid om in de voetsporen van Jezus te treden. Deze reis zal een bijzondere ervaring worden die u niet snel zal vergeten.

De reis begint in het noorden van Israël. Er zal onder andere een bezoek worden gebracht aan de doopplaats Yardeniet aan het meer van Galilea, de berg Tabor waar de verheerlijking van Jezus plaats vond en Nazareth waar de Kerk van de Aankondiging staat. Vervolgens rijdt u via de Jordaanvallei richting Jeruzalem. Aangekomen in Jeruzalem bezoekt u onder andere de Olijfberg, waarvan u een prachtig zicht heeft op Jeruzalem, de Klaagmuur en de Via Dolorosa.

Hoogtepunten van deze reis

  • Meerdaags bezoek aan Jeruzalem
  • De Berg van Tabor, waar de verheerlijking van Jezus plaatsvond
  • Boottocht over het Meer van Galilea
  • Geboortekerk in Bethlehem
  • De oudst bekendste stad ter wereld: Jericho

De onderstaande reis is slechts een voorbeeldreis en is bedoeld ter inspiratie. Wilt u iets anders? Een andere route? Een afwijkende reisduur? Geen enkel probleem. Wij stellen graag uw groepsreis helemaal op maat voor u samen.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Het programma

Dag 1: Maandag

Van Amsterdam vliegt u met El Al naar Tel Aviv. Bij aankomst op Ben Gurion Airport wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger en staat er een transfer voor u klaar die u naar Netanya brengt.

Diner en overnachting  in Netanya.

Dag 2: Dinsdag

Na het ontbijt verlaat u het hotel in Netanya en rijdt u noordwaarts. Uw eerste stop vandaag is Haifa, de derde stad van Israël. Vanaf de Carmelberg heeft u een prachtig uitzicht op deze haven- en handelsstad. Opvallend is de goudkleurige koepel van het Bahai-heiligdom.

Nog iets noordelijker ligt Akko. Kruisvaarders en Turken hebben het gezicht van dit stadje bepaald. U ziet o.a. een karavanserai,  versterkingen bij de haven, de gezellige bazaar en het Johannieter klooster. Aansluitend bezoekt u de berg Tabor. U gaat hier met taxi’s omhoog; voor de bus is de weg te steil. Op deze berg vond de verheerlijking van Jezus plaats.

In Nazareth bezoekt u  de Kerk van de Aankondiging. Via Kana, bekend vanwege de bruiloft, vertrekt u naar Tiberias, waar u de dag eindigt met een bezoek aan de doopplaats Yardeniet.

Diner en overnachting in Tiberias

Dag 3: Woensdag

Het altijd aangename Tiberias ligt schitterend aan de oevers van het meer van Galilea. Ooit gebouwd voor de Romeinse keizer Tiberius. Op het meer heeft Jezus zijn wonderen verricht. Vissers en dorpelingen waren zijn eerste volgelingen. U maakt een boottocht over het meer van Tiberias. Na afloop van de boottocht laat uw gids u de synagoge van Capernaum zien, daterend uit de 3e eeuw. Jezus heeft in deze synagoge gepredikt.

Vlakbij Capernaum herinnert een kerkje in Tabgha aan de Wonderbare Spijziging. Indrukwekkend is de rust op en rondom de Berg der Zaligsprekingen, de plaats waar Jezus de Bergrede uitsprak.

Diner en overnachting in Tiberias.

Dag 4: Donderdag

U verlaat Tiberias. Door de Jordaanvallei rijdt u naar Beit Shean. Deze stad speelde een rol in de geschiedenis van Saul en Jonathan. Archeologen vonden hier een goed bewaard Romeins theater. U ziet hier de opgravingen uit de Romeinse en Byzantijnse tijd.

De tweede stop wordt gemaakt bij Jericho, de oudst, bekende stad ter wereld. Vanaf de Tel, de opgravingsheuvel, ziet u de moderne stad. U zult zien dat Jericho haar bijnaam ‘Palmenstad’ niet vergeefs draagt! Aangekomen in Jeruzalem bezoekt u de Olijfberg, waarvan u een prachtig zicht heeft op Jeruzalem.

Diner en overnachting Jeruzalem.

Dag 5: Vrijdag

Vandaag staat in het teken van de Oude Stad van Jeruzalem. U begint de dag bij de Berg Zion, waar u de Zaal van het Laatste Avondmaal, het graf van Koning David en de Dormition kerk zal bezoeken.

Achter de Leeuwenpoort, één van de 8 poorten van Jeruzalem, liggen het Bad van Bethesda, de Kerk van St. Anna en het Lithostrotos met de Ecco Homokapel in het klooster van de zusters van Zion. U wandelt over de Via Dolorsa en eindigt bij de Grafkerk. De dag sluit u af met een bezoek aan de Klaagmuur, waar u tevens een viering van de Sabbath zal bijwonen. Een bijzondere ervaring!

Diner en overnachting Jeruzalem

Dag 6: Zaterdag

U verlaat Jeruzalem voor een dag en rijdt  zuidwaarts. De bus brengt u naar het laagste punt op aarde: de Dode Zee. Dit punt ligt op wel 400 meter beneden de zeespiegel!

Qumran is de vindplaats van de Dode Zee rollen, uw eerste stop van vandaag. Aan de oevers van de Dode Zee ligt tevens de rot vesting Massada, door Herodes gekozen als wijkplaats. Als zodanig werd het echter door hem nooit gebruikt. Wel door Zeloten. Deze Joodse opstandelingen hielden drie jaar lang stand tegen de Romeinen. De geschiedenis eindigt met een massale zelfmoord. Een kabelbaan brengt u naar de top van de rots.

Bij de oase Ein Gedi maakt u een mooie wandeling. Natuurlijk is er vandaag ook gelegenheid te ‘zwemmen’ in de Dode Zee. Een unieke ervaring!

Diner en overnachting in Jeruzalem

Dag 7: Zondag

Rustdag. U heeft de gelegenheid om een dienst bij te wonen.

Diner en overnachting in Jeruzalem

Dag 8: Maandag

Na het ontbijt staat het nieuwe deel van Jeruzalem, dat op vele heuvels gebouwd is, centraal. Vóór Israëls parlementsgebouw, de Knesseth, staat een grote bronzen menora, een 7-armige kandelaar, het symbool van de staat Israël. Daarna brengt u een bezoek aan Yad Vashem, het sobere, maar indrukwekkende monument dat herinnert aan de zes miljoen Joodse slachtoffers van het nazisme.

Aan het begin van de middag verlaat u Jeruzalem en wordt de reis vervolgd naar Bethlehem, waar een bezoek aan de Geboortekerk wordt gebracht. Na een bezoek aan de herdersvelden rijdt u terug naar Jeruzalem.

Diner en overnachting in Jeruzalem

Dag 9: Dinsdag

In de ochtend brengt u een bezoek aan Jaffa, het Bijbelse Joppe. Aansluitend rijdt u naar Ben Gurion Airport. Vanuit Tel Aviv vliegt u met El Al terug naar Amsterdam.