8-daagse groepsreis langs de hoogtepunten van Israël

Altijd al naar Israël willen gaan? Dan is dit uw kans. Wij hebben een prachtige 8-daagse reis uitgewerkt waarbij we in 8 dagen langs de highlights van het Beloofde Land gaan. Een Nederlandssprekende gids zorgt voor deskundige uitleg wanneer we onder andere een bezoek brengen aan de bekende plekken rondom het Meer van Tiberias en we meerdere dagen in Jeruzalem verblijven. We vliegen rechtstreeks met El Al. November is een heerlijke periode om in Israël te zijn. De weersomstandigheden zijn goed en de grootste drukte is achter de rug.

Israël is een uniek en veelzijdig vakantieland aan de rand van het Midden-Oosten. Het is het land van woestijnen en besneeuwde bergtoppen, het land van de Dode Zee, het laagste punt op aarde en het land van de groene hoogvlakte van de Golan. Israël is een land met een indrukwekkende geschiedenis. Bijbelse plaatsen, straatjes met oude ambachten en moderne badplaatsen, Israël heeft het allemaal.

De hoofdstad van Israël is Jeruzalem die met ruim 800 000 inwoners de grootste stad van het land is. Na Jeruzalem volgt Tel Aviv, de modernste stad van het land. Waar in Jeruzalem veel religie en geschiedenis te vinden is, is Tel Aviv een bruisende stad met veel uitgaansgelegenheden aan de Middellandse Zee.

Vluchtinformatie

Er wordt rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Tel Aviv gevlogen met El Al. Het vluchtschema ziet er als volgt uit (onder voorbehoud van wijzigingen):

17 november 2020         LY 338   Amsterdam – Tel Aviv   11.35 – 17.00 uur

24 november 2020        LY 337    Tel Aviv – Amsterdam   06.15 – 10.25 uur

Overige informatie

De reis is gebaseerd op een verblijf in middenklasse accommodaties, te weten 2 nachten nabij Tiberias/Nazareth en 5 nachten in Jeruzalem. Beide hotels zijn op basis van halfpension, dit betekent dat het ontbijt en diner zijn inbegrepen. Tot slot reist er gedurende de reis een Nederlandse gids mee en zal een airconditioned bus tot de beschikking van de groep staan.

De reissom bedraagt €1.399,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer* (bij een groepsgrootte van 20 personen of meer).

Dag 1: Dinsdag 17 november 2020

Vliegreis vanuit  Amsterdam naar Tel Aviv, rechtstreeks met El Al. Aan boord wordt een lichte snack geserveerd. Bij aankomst op Ben Gurion Airport wordt u opgewacht door uw Nederlandssprekende gids en samen met uw gids rijdt u naar uw accommodatie nabij Tiberias of Nazareth.

 Inchecken en overnachting in uw accommodatie nabij Tiberias/Nazareth

Dag 2: Woensdag 18 november 2020

U begint de dag met een boottocht over het meer van Tiberias. Na afloop van de boottocht laat uw gids de synagoge van Kapernaüm zien, daterend uit de 3e eeuw. Vlakbij Kapernaüm herinnert een kerkje in Tabgha aan de Wonderbare Spijziging. Indrukwekkend is de rust op en rondom de Berg der Zaligsprekingen, de plaats waar Jezus de Bergrede uitsprak. U brengt verder een bezoek aan de doopplaats Yardeniet.

Diner en overnachting in uw accommodatie nabij Tiberias/Nazareth

Dag 3: Donderdag 19 november 2020

Na het ontbijt checkt u uit en gaat u naar de opgravingsheuvel Megiddo. Vanwege de strategische ligging -het was een onderdeel van de Via Maris, de oude weg van Egypte naar Syrië- is Megiddo vaak het toneel geweest van veel strijd. Archeologen hebben een aantal van de 21 woonlagen blootgelegd en vonden daarbij o.a. de stallen van Salomo. Haifa is de derde stad van Israël. Vanaf de Carmelberg heeft u een prachtig zicht op deze haven- en handelsstad. Opvallend is de goudkleurige koepel van het Bahai-heiligdom. We gaan verder naar Caesarea, gelegen aan de Middellandse Zeekust. In de Romeinse tijd was dit de zetel van de stadhouders. Uit deze tijd dateren de burcht, het theater en de aquaducten. U eindigt de dag in Jeruzalem.

Diner en overnachting in hotel Jerusalem Gold in Jeruzalem

Dag 4: Vrijdag 20 november 2020

Vanmorgen brengt u een uitvoerig bezoek aan Yad Vashem,  het sobere, maar indrukwekkende monument dat herinnert aan de 6 miljoen Joodse slachtoffers van het nazisme. De middag heeft u ter vrije besteding.

Vanavond begint de sabbat; wij brengen u naar de Klaagmuur, waar u het begin van de sabbat viering bijwoont.

Diner en overnachting in hotel Jerusalem Gold in Jeruzalem

Dag 6: Zondag 22 november 2020

Dag ter vrije besteding in Jeruzalem. U kunt op eigen gelegenheid een kerkdienst bezoeken, via Internet meeluisteren met de thuisgemeente of een wandeling maken door de stad.

Diner en overnachting in hotel Jerusalem Gold in Jeruzalem

Dag 7: Maandag 23 november 2020

We beginnen de dag op de Olijfberg met een prachtig uitzicht over Jeruzalem. U daalt af naar de Hof van Gethsemane en door de Leeuwenpoort, één van de 8 poorten van Jeruzalem, betreedt u de Oude Stad. Direct hierachter ligt het bad van Bethesda en de St. Anna kerk. Wandelend over de Via Dolorosa, de Lijdensweg, bereikt u de Grafkerk. Via de sukh, de oriëntaalse bazaar komt u bij de Damascuspoort en verlaat u de Oude Stad. We eindigen de dag bij de prachtige Graftuin.

Diner en overnachting in hotel Jerusalem Gold in Jeruzalem

Dag 8: Dinsdag 24 november 2020

Vroege transfer vanuit uw hotel naar Ben Gurion Airport. Vanuit Tel Aviv vliegt u met El Al  terug naar Amsterdam en komt er een einde aan een onvergetelijke reis.

Aanmeldingsformulier

Via onderstaand aanmeldingsformulier kunt u zich aanmelden voor deze bijzondere groepsreis. De reissom bedraagt €1.399,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer* (bij een groepsgrootte van 20 personen of meer).

*Wilt u in een eenpersoonskamer overnachten? Dat is uiteraard mogelijk. De toeslag voor een eenpersoonskamer bedraagt €405,- per persoon.

Heeft u interesse in de reis maar wilt u eerst meer informatie alvorens u zich aanmeldt? Dat is uiteraard mogelijk. Neem gerust contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@credotravel.nl of te bellen naar 088 – 1900 330.

Aanmelden