De hoogtepunten van Jordanië

Jordanië is een divers en veelzijdig land. Tijdens deze reis bezoekt u de hoogtepunten van Jordanië. De reis begint in Amman, de hoofdstad van Jordanië. In Amman vindt u historische bezienswaardigheden en vele ruïnes. Vervolgens gaat de reis verder richting het zuiden. Hoe meer u naar het zuiden afreist, hoe mooier en ruwer de natuur wordt. Er staat onder andere een bezoek aan het welbekende Petra, Madaba en Jerash op het programma. Madaba, een kleine en sfeervolle stad, staat bekend om de vele Byzantijnse en Omajjaden mozaïeken. Hoog boven de stad Madaba ligt de berg Nebo, uit de Bijbel bekend als de Pisga Berg. Dit is de plaats waar God, Mozes het beloofde land liet zien. Tot slot is er ook een overnachting in de woestijn van Wadi Rum inbegrepen tijdens deze rondreis.

Hoogtepunten van deze reis

  • Ruïnes op de Zeven Heuvels van Amman
  • Historisch Petra
  • De mozaïeken van Madaba
  • Mount Nebo, daar waar Mozes het Beloofde Land zag liggen
  • Overnachting in een tentenkamp in Wadi Rum
  • De Dode Zee

De onderstaande reis is slechts een voorbeeldreis en is bedoeld ter inspiratie. Wilt u iets anders? Een andere route? Een afwijkende reisduur? Geen enkel probleem. Wij stellen graag uw groepsreis helemaal op maat voor u samen.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Het programma

Dag 1

U vliegt vanuit Amsterdam naar Amman. Bij aankomst op Queen Alia International Airport wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u zal assisteren bij het verkrijgen van een visum. Per bus reist u naar uw hotel in Amman.

Overnachting in Amman

Dag 2

Vandaag brengt u een bezoek aan het levendige Amman. Amman strekt zich uit over de zeven beroemde heuvels. U bezoekt vandaag de vele historische bezienswaardigheden van de stad, waaronder het Romeinse amfitheater, het Folklore Museum en de Citadel met het bijbehorende Nationaal Archeologische Museum. De middag is ter vrije besteding.

Diner en Overnachting in Amman.

Dag 3

U begint de dag met een bezoek aan het oude Romeinse Gerasa, een bijzondere plek die tegenwoordig Jerash wordt genoemd. Jerash geeft een prachtig beeld van de oude Romeinse bouwkunst. In alle hoeken van de stad vindt u nog prachtige mozaïeken vloeren die getuigen van de welvarendheid van dit Byzantijnse centrum. In Jerash bezoekt u onder andere de zeer goed bewaard gebleven tempels van Artemis en Zeus, evenals de triomfboog van Hadrianus en zijn beroemde zuilengalerij.

De reis wordt vervolgd richting Umm Qeis. Dit is de plaats waar Jezus de duivel uit een man haalde en in een kudde varkens wierp (Matthew 8: 28-34).

Diner en Overnachting in Amman

Dag 4

De tocht van vandaag voert u eerst naar het aan de Dode Zee gelegen Mount Nebo, waar volgens de overlevering Mozes het Beloofde Land heeft gezien. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over de Jordaanvallei, de Dode Zee en bij helder weer kunt u zelfs Jeruzalem zien liggen. Tevens vindt u hier een museum met de vele bewaarde mozaïeken uit de regio.

Al snel bereikt u het stadje Madaba. Vroeger was dit een belangrijk religieuscentrum, vandaag de dag is het een gezellig marktplaatsje waar de grootste populatie christenen van Jordanië woont. Dat ziet u terug in verscheidene kerken met heldere mozaïeken, die pas begin 19e eeuw zijn herontdekt. De grootste en kleurrijkste mozaïeken vindt u in de St. George Church en het Madaba Archeologisch Park, gelegen net buiten het centrum.

De Koningssnelweg (Kings Highway) voert zuidwaarts door een landschap van heuvels en dalen. U eindigt de dag in Petra.

Diner Overnachting in Petra

Dag 5

Vandaag brengt u de gehele dag door in Petra, Petra staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Na een korte wandeling bereikt u een nauwe kloof, waar u verder gaat naar de in de roze-rode rotswanden uitgehouwen hoofdstad der Nabateeërs. Beschermd door onneembare bergen vormde Petra honderden jaren lang de hoofdstad van een machtig rijk. Pas in 106 na Chr. wisten de Romeinen deze stad te veroveren. Zij troffen een unieke schitterende stad aan die ook nu nog een grote aantrekkingskracht heeft. Het bezoek aan Petra zal dan ook één van de hoogtepunten van uw reis worden.

In de namiddag brengt de bus u naar Wadi Rum, dit is met recht de mooiste woestijn in Jordanië. De dag wordt afgesloten met een speciaal diner in een Bedoeïenentent met livemuziek en entertainment.

Overnachting en diner in een tentenkamp in Wadi Rum.

Dag 6

In de morgen maakt u een enerverende excursie, waarbij u kennismaakt met de woestijn in al haar vormen en kleuren. De tocht wordt uitgevoerd in een speciale jeeps, waardoor het mogelijk is de gebaande wegen te verlaten en dwars door de woestijn te rijden. Wadi Rum heeft een boeiend maanlandschap met oude rivierbeddingen, steile bergwanden en veelkleurige pasteltinten. Er is een oude Nubische tempel, hier en daar zijn historische inscripties te zien en oude waterwerken geven aan dat dit gebied in vroegere tijden bewoond is geweest.

Na de lunch gaat u op weg naar de Dode Zee. U maakt een tussenstop in het burchtstadje Kerak, met haar imposante kruisvaarders kasteel. Het kasteel werd in 1136 gebouwd en het ommuurde stadje was de hoofdstad van het Kruisvaarders district. Langer dan een halve eeuw hielden de kruisvaarders stand tegen de Arabische legers voordat ze zich moesten overgeven aan de krachten van Saladin.

Na dit interessante stadsbezoek voert de rit u naar het laagste punt op aarde: de Dode Zee, op maar liefst 400 meter onder de zeespiegel! Uiteraard heeft u de gelegenheid om te ‘zwemmen’ in de Dode Zee. Een bijzondere ervaring die u niet mag missen.

Diner en Overnachting aan de Dode Zee.

Dag 7

In de morgen laat u de Dode Zee achter u en reist u door naar “Bethany Beyond the Jordan”. Dit is het deel van Jordanië waar Johannes de Doper woonde en doopte. (Johannes 1:28)

U treft hier verschillende belangrijke Bijbelse plekken aan, zoals Wadi Gharrar: een kleine bron bij de Jordaan welke door Johannes de Doper werd gebruikt om te dopen. Ook vindt u hier de heuvel van profeet Elias, waar hij naar de hemel is opgevaren. Tot slot zijn er diverse ruïnes en kerkjes te vinden.

Diner en overnachting Amman

Dag 8

Vandaag is helaas de laatste dag van de reis aangebroken. Een transfer haalt u op vanuit uw hotel en brengt u naar Amman Airport voor vertrek terug naar Amsterdam.