5-Daagse reis naar Israël in mei

Israël is een uniek en veelzijdig land aan de rand van het Midden-Oosten. In weinig landen is zoveel geschiedenis terug te vinden als in Israël. Naast vele Bijbelse plaatsen is Israël ook het land van de groene hoogvlakte Golan, het religieuze Jeruzalem en het diepste punt op aarde: de Dode Zee. Halverwege mei organiseert Credo Travel een groepsreis naar deze bijzondere bestemming waarbij u met eigen ogen deze bijzondere geschiedenis en Bijbelse plaatsen kunt zien en ervaren. U zult diep onder de indruk weer thuiskomen na deze 5-daagse reis.

Hoogtepunten

  • Kerk van de aankondiging in Nazareth
  • Boottocht over het Meer van Tiberias
  • Stadstour door Jeruzalem

Deze reis vindt plaats van maandag DV 13 mei 2019 tot en met vrijdag 17 mei 2019. De totaalprijs per persoon is €799,-. Deze prijs is inclusief vlucht, 4 overnachtingen in een 3-sterren hotel op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer, alle genoemde excursies en transfers onder leiding van een Nederlandssprekende gids.

Vraag gratis informatie aan

Programma

Dag 1: maandag 13 mei 2019

Vliegreis vanuit Amsterdam (eventueel met overstap) naar Tel Aviv. Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van ons agentschap en volgt de transfer naar Nazareth. U brengt een bezoek aan de kerk van de aankondiging (kerk van Maria-Boodschap). Deze is gebouwd op de plek waar de aartsengel Gabriël aan Maria verscheen om haar te vertellen dat ze het leven zou schenken aan Jezus.

Overnachting in Nazareth

Dag 2: dinsdag 14 mei 2019

U begint de dag met een boottocht over het Meer van Tiberias. Na afloop van de boottocht laat uw gids u de synagoge van Capernaum zien. Deze synagoge dateert uit de 3e eeuw. Vlakbij Capernaum herinnert een kerkje in Tabgha aan de Wonderbare Spijziging. Indrukwekkend is de rust op en rondom de Berg der Zaligsprekingen, de plaats waar Jezus de Bergrede uitsprak. Daarna reist u via de Jordaan vallei naar Jeruzalem.

Overnachting in Jeruzalem

Dag 3: woensdag 15 mei 2019

We beginnen de dag op de Olijfberg met een prachtig uitzicht over Jeruzalem. U daalt af naar het Hof van Gethsemane en door de Leeuwenpoort, één van de 8 poorten van Jeruzalem, betreedt u de Oude Stad. Direct hierachter ligt het bad van Bethesda. Op het Tempelplein staan de El Aksamoskee en de Dom van de Rots met haar imposante goudkleurige koepel (bezoek is onder voorbehoud). Wandelend over de Via Dolorosa, de Lijdensweg, bereikt u de Grafkerk. Onderweg ziet u de diverse staties, waaronder het Lithostrotos met de Ecco Homokapel in het klooster van de zusters van Zion. Via de sukh, de oriëntaalse bazaar, komt u bij de Damascuspoort en verlaat u de Oude Stad.

Dag 4: donderdag 16 mei 2019

Dag ter vrije besteding. U kunt er voor kiezen om in de ochtend een bezoek aan de Klaagmuur te brengen en een Bar Mitswa viering bij te wonen. Uiteraard raden wij aan het holocaust museum Yad Vashem op deze dag niet over te slaan.

Indien u graag een bezoek zou willen brengen aan de Dode Zee dan kunt u dagtocht naar de Dode Zee en Massada maken. Tegen een toeslag kunt u onder leiding van een Engelssprekende gids deze excursie bijboeken.

Dag 5: vrijdag 17 mei 2019

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Nederland.