Ga met ons mee naar Jeruzalem in oktober!

De hoofdstad van Israël is Jeruzalem die met ruim 800.000 inwoners de grootste stad van het land is. Jeruzalem is een stad met een indrukwekkende geschiedenis. Turend vanaf de Olijfberg in Jeruzalem gaan je gedachten zo’n vijfduizend jaar terug. Toen was de stad, waar al jaren om wordt gestreden, nog een sereen en vredig dorp. Dat was het al niet meer toen Jezus vanuit Galilea op deze Olijfberg arriveerde en er zijn lot overpeinsde. Wat volgde is bekend. Als je wat later door de smalle straatjes van de levendige stad struint, adem je diep in. Overal waar je bent, ruik je de geschiedenis. Hier hangt nog steeds de sfeer van toen.

Dit najaar reizen wij af naar deze prachtige en indrukwekkende stad. Tijdens een korte reis van 5-dagen bezoeken we alle hoogtepunten onder leiding van een Nederlandssprekende gids. Zie hieronder het programma van dag tot dag.

Hoogtepunten

  • Onder leiding van een Nederlandse gids een stadstour door Jeruzalem
  • De Olijfberg, Hof van Gethsemane, Via Dolorosa en de Grafkerk
  • Mogelijkheid tot excursie naar de Dode Zee

Deze reis vindt plaats van DV maandag 28 oktober 2019 tot en met vrijdag 1 november 2019. De totaalprijs per persoon is €849,-*. Deze prijs is inclusief vlucht, 4 overnachtingen in een 3-sterren hotel op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer, alle genoemde excursies en transfers onder leiding van een Nederlandssprekende gids.

Vraag gratis informatie aan

Programma

Dag 1: 28 oktober 2019

Vliegreis vanuit Amsterdam (eventueel met een overstap) naar Tel Aviv. Bij aankomst op Ben Gurion Airport wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van ons agentschap en volgt de transfer naar uw hotel in Jeruzalem.

Overnachting in uw hotel in Jeruzalem

Dag 2: 29 oktober 2019

We beginnen de dag op de Olijfberg met een prachtig uitzicht over Jeruzalem. U daalt af naar de Hof van Gethsemane en door de Leeuwenpoort, één van de 8 poorten van Jeruzalem, betreedt u de Oude Stad. Direct hierachter ligt het bad van Bethesda. Op het Tempelplein staan de El Aksamoskee en de Dom van de Rots met haar imposante goudkleurige koepel (bezoek onder voorbehoud). Wandelend over de Via Dolorosa, de Lijdensweg, bereikt u de Grafkerk. Onderweg ziet u de diverse staties, waaronder het Lithostrotos met de Ecco Homokapel in het klooster van de zusters van Zion. Via de sukh, de oriëntaalse bazaar, komt u bij de Damascuspoort en verlaat u de Oude Stad.

Dag 3: 30 oktober

Vandaag staat het nieuwe deel van Jeruzalem, dat op vele heuvels gebouwd is, centraal. We brengen u eerst naar Mea Shearim, de wijk van Nieuw-Jeruzalem die bewoond wordt door zeer orthodoxe joden, voornamelijk afkomstig uit Oost-Europa. Vóór Israëls parlementsgebouw, de Knesset, staat een grote bronzen Menorah, een 7-armige kandelaar, het symbool van de staat Israël. Daarna brengt u een bezoek aan Yad Vashem: het sobere, maar indrukwekkende monument dat herinnert aan de 6 miljoen Joodse slachtoffers van het nazisme.

Dag 4: 31 oktober 2019

Dag ter vrije besteding. Breng in de ochtend een bezoek aan de Klaagmuur en woon een Bar Mitswa viering bij of bezoek de levendige Yehuda markt of maak een wandeling over de stadsmuren.

Het is ook mogelijk om een dag tocht naar de Dode Zee en Massada te maken. Voor deze excursie geldt een toeslag en is onder leiding van een Engelssprekende gids.

Dag 5: 1 november 2019

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Nederland.